Nu är renoveringen av källaren äntligen klar, ett visst militärt tema såklart, och det är dags att hitta lite konst till väggarna. Lite nytt måste jag ju ha nu när resten av källaren blivit så fin. Jag kan inte säga att jag är särskilt konstintresserad men det finns ju en hel del klassiska målningar som skildrar militärlivet. En favorit jag har är ”Karl XII likfärd” som Gustaf Cederström målade 1878. Just nu hänger den på Nationalmuseum i Stockholm, en miljö där den verkligen kommer till sin rätt. Jag tycker att det är en fantastiskt vacker och känslomättad bild, även om den knappast är särskilt historiskt korrekt. Kungen bars till exempel inte på öppen bår. ”Har det stött någon, att jag framställt honom så?” sa konstnären till sitt försvar. Hur som helst så surfade jag runt lite och beställde hem ett tryck av ”Karls XII likfärd” och en del andra nya posters med krigsmotiv. En plansch på en Willys MB är ju ett måste. Det ska bli kul att få hem dem och se hur det blir på väggarna.

En tom svart ram

(Visited 1 times, 1 visits today)