Eventuellt kommer jag att åka på en weekendresa till Kreta till våren. Datum är inte bestämt men om det blir när det är Greklands nationaldag kommer jag att kunna se paraden där även armén är med och paraderar med sina militärfordon. Grekland har ju varit involverade och drabbade av krig flera gånger. Därför betyder självständighetsdagen, som är i mars, väldigt mycket för dem. Deras andra nationaldag är i oktober och då firar man att man var starka nog att säga nej till Mussolinis trupper att passera Grekland. Om resan blir av kommer jag att investera i en ny systemkamera för på Kreta finns ju hur mycket som helst att fota. Krigsmuseet och även tyska och brittiska krigskyrkogårdarna är ett måste för mig förstås men sedan ska jag även försöka få tillstånd att besöka Nato-basen som finns där. Om jag har tur kanske det ligger något fartyg inne också och det skulle ju vara rena himmelriket att få besöka ett sådant. Amerikanarnas krigsfartyg är ju enorma och de som lägger till vid Kreta brukar ha upp mot 6000 soldater samt en hel del fordon ombord.

Båtar, hav och berg

(Visited 1 times, 1 visits today)